ZAMENICA POKRAJINSKOG SEKRETARA U POSETI GRADSKOJ ORGANIZACIJI SLEPIH NOVOG SADA

Zamenica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Dušica Rakić i sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan  Lazić, posetili  su 26. jula 2017. godine Gradsku organizaciju slepih Novog Sada u Novom Sadu.

Crveni krst Novog Sada u koordinaciji sa Pokrajinskim sekretarijatom za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost  donirao je školske torbe, vreće za patike i pernice za slepu i slabovidu decu iz Novog Sada.

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas ovde i što Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost koordinira ovu akciju zajedno sa Crvenim krstom Novog Sada. Zahvalni smo na inicijativi da se ove lepe i praktične torbe doniraju slepoj i slabovidoj deci i da smo svi zajedno u prilici da ih obradujemo„  rekla je zamenica dr Rakić.

Sekretar Crvenog krsta Novog Sada podsetio je na dugogodišnju uspešnu saradnju Crvenog krsta Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

“Jedan od naših osnovnih zadataka je da, koliko smo u mogućnosti, ublažimo ljudsku patnju. Nalazimo se na pravom mestu jer jedna od najranjivijih grupa su, svakako, deca. Čast mi je i zadovoljstvo da smo u prilici da na ovaj način izađemo u susret Gradskoj organizaciji slepih Novog Sada“ izjavio je Lazić.

Presednik Gradske organizacije slepih Novog Sada Goran Vuković se zahvalio u ime njihove ustanove i dece kojoj će torbe biti podeljene pred početak školske godine.

Događaju je prisustvovala i počasna predsednica Kola srpskih sestara Eparhije bačke, Savka Gojković, koja je ovom prilikom  izjavila:

„Poznajući probleme ove ustanove koju posećujem decenijama, kao njihova „kuma“, kako me nazivaju, došla sam na ideju da na ovaj način pomognemo ovoj deci i njihovim porodicama. U današnje vreme potreban je pravi kapital da bi se dete opremilo za školu i stoga su ove torbe prelepog dizajna istinski dragocene za one kojima  će biti  dodeljene“.