ЗАМЕНИЦА ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРА У ПОСЕТИ ГРАДСКОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ СЛЕПИХ НОВОГ САДА

Заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Душица Ракић и секретар Црвеног крста Новог Сада Драган  Лазић, посетили  су 26. јула 2017. године Градску организацију слепих Новог Сада у Новом Саду.

Црвени крст Новог Сада у координацији са Покрајинским секретаријатом за високо образовање и научноистраживачку делатност  донирао је школске торбе, вреће за патике и пернице за слепу и слабовиду децу из Новог Сада.

„Велико ми је задовољство што смо данас овде и што Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност координира ову акцију заједно са Црвеним крстом Новог Сада. Захвални смо на иницијативи да се ове лепе и практичне торбе донирају слепoj и слабовидoj деци и да смо сви заједно у прилици да их обрадујемо„  рекла је заменица др Ракић.

Секретар Црвеног крста Новог Сада подсетио је на дугогодишњу успешну сарадњу Црвеног крста Новог Сада и Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност.

“Један од наших основних задатака је да, колико смо у могућности, ублажимо људску патњу. Налазимо се на правом месту јер једна од најрањивијих група су, свакако, деца. Част ми је и задовољство да смо у прилици да на овај начин изађемо у сусрет Градској организацији слепих Новог Сада“ изјавио је Лазић.

Преседник Градске организације слепих Новог Сада Горан Вуковић се захвалио у име њихове установе и деце којој ће торбе бити подељене пред почетак школске године.

Догађају је присуствовала и почасна председница Кола српских сестара Епархије бачке, Савка Гојковић, која је овом приликом  изјавила:

„Познајући проблеме ове установе коју посећујем деценијама, као њихова „кума“, како ме називају, дошла сам на идеју да на овај начин помогнемо овој деци и њиховим породицама. У данашње време потребан је прави капитал да би се дете опремило за школу и стога су ове торбе прелепог дизајна истински драгоцене за оне којима  ће бити  додељене“.