ЗА НАЈУСПЕШНИЈЕ СТУДЕНТЕ ОДЛАЗАК У ПОЗОРИШТЕ

У циљу неговања културних активности студената УНС-а, Универзитет у Новом Саду организовао је групну посету Позоришту на Теразијама у Београду, на позоришну представу „Цигани лете у небо“, 20. новембра 2019. године.

У Ректорату Универзитета у Новом Саду, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић обратио се студентима који организовано одлазе на представу:

,,Ми морамо изградити један виши степен поверења и наше стратегије усмерити ка највећем добру нашег друштва, а то су људи. Дакле, све оно што сматрамо модерним платформама, дигитализација, интернационализација, не вредe уколико нисмо усмерени ка најбољима међу нама“, изјавио је проф. др Зоран Милошевић.

,,Када се суочите са добром идејом и знате да иза тога стоји велико интересовање, када се определимо да заиста, културом и вредним односом према времену које проводимо у младости, изграђујемо себе и као стручњаке и културне посланике, а сутра као носиоце демократске вертикале друштва, суочавамо се и с чињеницом да је то можда добра шанса да покажемо право лице, не наличје, већ управо лице Универзитета. Ми ћемо бити уз Вас и Покрајински секретаријат ће финансијски помоћи будуће пројекте оваквог типа, јер су добри пројекти они којима се награђују најбољи међу Вама, али пре свега − где год смо посејали семе поверења, љубави, квалитета, исклијало је нешто добро“, рекао је ресорни секретар.

,,Заправо, циљ нам је да студентима понудимо и учинимо доступним културне садржаје који ће допринети оплемењивању њиховог студентског живота. Сигурна сам да ће ови млади људи једног дана постати квалитетни стручњаци, али веома је важно да постану морално изграђене и свестране личности“, казала је др Сања Подунавац Кузмановић, проректорка за наставу.

Посета позоришту организована је за 47 студената друге и виших година основних и интегрисаних студија факултета у саставу Универзитета, захваљујући финансијској подршци Института за ратарство и повртарство, Нови Сад. Могућност учешћа у програму стекли су студенти који су се пријавили на претходно објављен позив Универзитета у Новом Саду, а листа најбоље рангираних студената формирана је на основу постигнутог успеха у досадашњем току студија. С обзиром на чињеницу да је за учешће у програму владала велика заинтересованост студената у односу на број слободних места, јер је укупан број пријављених био 242, за наредни период планирано је објављивање новог позива за посету студената Универзитета у Новом Саду некој од наредних представа у Позоришту на Теразијама.