VISOKA POSLOVNA ŠKOLA PROSLAVILA 57 GODINA POSTOJANJA

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost,  prof. dr Zoran Milošević prisustvovao je danas svečanosti povodom obeležavanja 57 godina postojanja Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu. Resorni sekretar, profesor Milošević je tim povodom čestitao godišnjicu kolektivu škole i studentima i naglasio da je budućnost ove škole više nego izvesna, a da prošlost sa svim svojim dobrim i lošim stranama treba ostaviti iza nas.

„Ove godine je zahvaljujući zajedničkim snagama upisano 108 budžetskih studenata, a sledeće godine, realno je očekivati da taj broj i dupliramo. Visoka poslovna škola ima proizvod koji je itekako potreban privredi, a to partnerstvo   će Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost posebno podsticati i afirmisati u narednom periodu“, rekao je Milošević i dodao da će sledeće godine Sekretarijat raspisati nove razvojno-istraživačke projekte, koji će biti namenjeni isključivo visokim školama.

Nažalost, protekle dve godine, medijska zastupljenost  Visoke poslovne škole bila je više u negativnom kontekstu i upravo zbog toga, dr Jelena Damnjanović, v.d. direktorka škole, vidi proslavu  godišnjice, kao simbolični završetak sa takvom praksom.

„Budući da sam ja u vreme bivšeg rukovodstva škole bila uzbunjivač, danas smo na proslavi 57 godina od osnivanja Visoke poslovne škole pozvali profesora Zorana Stojiljkovića, člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije da se obrati prisutnima. Na ovaj način želimo da pokažemo zaposlenima, studentima, društvenoj i akademskoj zajednici da je ovo ozbiljna škola koja ima nameru da se razvija“ , rekla je direktorka Damnjanović.

Visoka poslovna škola strukovnih studija u Novom Sadu pet studijskih programa osnovnih strukovnih studija, i to: Finansijsko poslovanje i računovodstvo, Trgovina i međunarodno poslovanje, Preduzetnički biznis, Turizam i hotelijerstvo, Primenjena informatika. Za sledeću školsku godinu najavljeno je uvođenje master studija.27102016_milosevic_vps-03