ВИСОКА ПОСЛОВНА ШКОЛА ПРОСЛАВИЛА 57 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност,  проф. др Зоран Милошевић присуствовао је данас свечаности поводом обележавања 57 година постојања Високе пословне школе струковних студија у Новом Саду. Ресорни секретар, професор Милошевић је тим поводом честитао годишњицу колективу школе и студентима и нагласио да је будућност ове школе више него извесна, а да прошлост са свим својим добрим и лошим странама треба оставити иза нас.

„Ове године је захваљујући заједничким снагама уписано 108 буџетских студената, а следеће године, реално је очекивати да тај број и дуплирамо. Висока пословна школа има производ који је итекако потребан привреди, а то партнерство   ће Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност посебно подстицати и афирмисати у наредном периоду“, рекао је Милошевић и додао да ће следеће године Секретаријат расписати нове развојно-истраживачке пројекте, који ће бити намењени искључиво високим школама.

Нажалост, протекле две године, медијска заступљеност  Високе пословне школе била је више у негативном контексту и управо због тога, др Јелена Дамњановић, в.д. директорка школе, види прославу  годишњице, као симболични завршетак са таквом праксом.

„Будући да сам ја у време бившег руководства школе била узбуњивач, данас смо на прослави 57 година од оснивања Високе пословне школе позвали професора Зорана Стојиљковића, члана Одбора Агенције за борбу против корупције да се обрати присутнима. На овај начин желимо да покажемо запосленима, студентима, друштвеној и академској заједници да је ово озбиљна школа која има намеру да се развија“ , рекла је директорка Дамњановић.

Висока пословна школа струковних студија у Новом Саду пет студијских програма основних струковних студија, и то: Финансијско пословање и рачуноводство, Трговина и међународно пословање, Предузетнички бизнис, Туризам и хотелијерство, Примењена информатика. За следећу школску годину најављено је увођење мастер студија.27102016_milosevic_vps-03