ВИСОКА ПОСЛОВНА ШКОЛА ОБЕЛЕЖИЛА 60 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић присуствовао је данас прослави јубилеја – 60 година постојања Високе пословне школе струковних студија у Новом Саду. Тим поводем секретар Милошевић је изјавио да је реч о великој Школи у сваком погледу и да је од свог оснивања до данас стално напредовала и расла.

„Без обзира на то да ли је реч о структурном повезивању две школе да би настала једна или је реч о осавремењивању студијских програма или о новим квадратима школе, увек је то био напредак“, казао је секретар Милошевић и додао да данас можемо сведочити да је више од 300 студената уписало прву годину у Високој пословној школи.

„Верујем да смо заједничким снагама руководства Школе и Покрајинске владе, као партнери, помогли вредним наставницима који су, кроз савремене студијске програме, посебан однос према привреди и интернационализацији онога што раде, показали да су пре свега помогли себи. Ми смо ту били партнери и драго ми је што смо на том путу успели“, закључио је секретар Милошевић.

Поводом прославе јубилеја у Високој пословној школи отворен је „Центар за изузетност проф. Душан Шиђански“ при Универзитету у Женеви.

„Ту сарадњу смо започели пре две године, када је мало ко веровао да ћемо у томе и успети, јер смо пролазили кроз многобројне проблеме. Наш циљ је да студентима пружимо виши ниво образовања, пре свега кроз квалитет, али и усавршавање наших професора, јер смо схватили да једино целоживотним учењем можемо постићи успех“, рекла је др Јелена Дамњановић, директор Високе пословне школе.

Висока пословна школа струковних студија у Новом Саду је државна школа која има традицију у образовању кадрова економске и информатичке струке. Школа је правни следбеник Више пословне школе, Нови Сад (1996), која је настала спајањем Више економске-комерцијалне школе (1959) и Више школе за организацију и информатику (1967), обе из Новог Сада.

Дипломирани студенти Школе, којих је до сада више од 35.000, нашло је запослење у банкама, ревизорским кућама, туристичким компанијама, осигуравајућим друштвима, инвестиционим фондовима или владиним организацијама. У протеклој деценији, Школа је добила велики број награда и признања за свој успешан рад, квалитет, организацију наставе и рад својих професора.

Успостављена је међународна сарадња са многим високошколским установама у Европи, а студентима је омогућена размена и усавршавање на многобројним високошколским установама у Европи.