УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ УРУЧИО ЗАХВАЛНИЦЕ ИНСТИТУЦИЈАМА, КОМПАНИЈАМА И ПОЈЕДИНЦИМА

Свечана додела захвалница Универзитета у Новом Саду институцијама и компанијама које су подржале активности Универзитета у Новом Саду у току школске 2017/2018. године, одржана је данас у амфитеатру зграде Ректората Универзитета у Новом Саду.

Захвалнице за финансијску подршку Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника у школској 2017/2018. години, као и за одржавање Међународног фестивала науке и образовања 2018. године, додељене су Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност, а захвалнице је примио покрајински секретар проф. др Зоран Милошевић. Тим поводом секретар Милошевић се захвалио на урученим захвалницама и поручио да је Универзитет у Новом Саду место на коме настаје истинска будућност нашег друштва, која се ослања и на домен Матице српске и Српске академије наука и уметности, као и целокупне наше културе, која не станује ту само у пригодним програмима уметника, већ је истински посвећена вредностима стваралаштва, а не кича, естрадизације и политиканства.

„Наш универзитет је повезао све нас, без обзира на ком смо нивоу власти. Овде су увек добро дошли и градоначелник Града Новог Сада, Милош Вучевић и председник Покрајинске владе, Игор Мировић, као и бројни представници институција културе и науке. Нама у Покрајинској влади је било задовољство да бројна тешка питања отворимо и увек кроз дискурс пробамо да нађемо решење. У старту смо схватили да су материјални трошкови наша обавеза, а не нека привилегија“, нагласио је Милошевић.

Свечана додела захвалница Универзитета у Новом Саду део је програма Академских дана Универзитета у Новом Саду, који се организују у част 58. годишњице оснивања Универзитета и 240. годишњице оснивања Норме – школе за образовање српских учитеља, која се сматра једном од најзначајних претеча данашњег Педагошког факултета у Сомбору и Универзитета у Новом Саду.

Централна прослава Дана Универзитета биће одржана у четвртак, 28. јуна 2018. године, са почетком у 18 часова, када ће др Димитрије Каманин, директору Департмана за међународну сарадњу Обједињеног института за нуклеарна истраживања у Дубни, Руска Федерација, бити промовисан у почасног доктора наука Универзитета у Новом Саду.