UNIVERZITET U NOVOM SADU DOBIO INFO CENTAR

Info centar Univerziteta u Novom Sadu danas je svečano otvoren u prizemlju Asistenskog doma. Svečanom presecanju vrpce prisustvovao je i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević, koji je tim povodom ističući značaj ovakvog jednog centra, naglasio da, iako nisu izdvojena velika novčana sredstva za njegovo otvaranje, Info centar  pre svega znači brigu o studentima.

“ Ovo nije veliki projekat, nešto što govori o ogromnim novčanim sredstvima, ali jeste dobra informacija i želja da se odagnaju svi strahovi i nedoumice upisa budućih studenata na fakultete Univerziteta u Novom Sadu. Ta dobra i topla politika biće prisutna i u narednim godinama i predstavljaće obeležje ne samo Univerziteta, nego i Studentskog centra, Studentskog kulturnog centra, kao i nas koji smo odgovorni za  javnu politiku visokog obrazovanja i kvalitet ukupnog procesa studiranja“, rekao je Milošević.

U sklopu Info centra nalazi se služba za protokol i odnose sa javnošću, služba za razvoj karijere, služba za podršku studentima sa invaliditetom, Alumni klub i suvenirnica. Pojedini fakulteti Univerziteta u Novom Sadu smešteni su u nekoliko gradova u AP Vojvodini, pre svega u Somboru, Subotici i Zrenjaninu. Zahvaljujući Info centru studenti će lakše dolaziti do podataka o institucijama, studijskim programima i aktuelnim dešavanjima.

Rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Dušan Nikolić, istakao je da je iz godine u godinu primetan rast broja inostranih studenata na našim fakultetima.

„ Za desetak dana će u okviru Letnje škole, koju organizujemo na Univerzitetu, boraviti grupa studenata sa čuvenog kineskog Univerziteta u Hong Kongu. To predstavlja samo početak dolaska većeg broja studenata ne samo iz evropskih država u okviru Erasmus+ programa, već iz ostalih krajeva sveta“, rekao je Nikolić.

Najviše stranih studenata, koji Univerzitet u Novom Sadu prepoznaju kao dobru destinaciju i mesto na kome se može steći kvalitetno znanje, dolazi iz Španije i Poljske.infocentar-univerziteta_003novo

infocentar-univerziteta_010novo