УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ДОБИО ИНФО ЦЕНТАР

Инфо центар Универзитета у Новом Саду данас је свечано отворен у приземљу Асистенског дома. Свечаном пресецању врпце присуствовао је и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, који је тим поводом истичући значај оваквог једног центра, нагласио да, иако нису издвојена велика новчана средства за његово отварање, Инфо центар  пре свега значи бригу о студентима.

“ Ово није велики пројекат, нешто што говори о огромним новчаним средствима, али јесте добра информација и жеља да се одагнају сви страхови и недоумице уписа будућих студената на факултете Универзитета у Новом Саду. Та добра и топла политика биће присутна и у наредним годинама и представљаће обележје не само Универзитета, него и Студентског центра, Студентског културног центра, као и нас који смо одговорни за  јавну политику високог образовања и квалитет укупног процеса студирања“, рекао је Милошевић.

У склопу Инфо центра налази се служба за протокол и односе са јавношћу, служба за развој каријере, служба за подршку студентима са инвалидитетом, Алумни клуб и сувенирница. Поједини факултети Универзитета у Новом Саду смештени су у неколико градова у АП Војводини, пре свега у Сомбору, Суботици и Зрењанину. Захваљујући Инфо центру студенти ће лакше долазити до података о институцијама, студијским програмима и актуелним дешавањима.

Ректор Универзитета у Новом Саду, проф. др Душан Николић, истакао је да је из године у годину приметан раст броја иностраних студената на нашим факултетима.

„ За десетак дана ће у оквиру Летње школе, коју организујемо на Универзитету, боравити група студената са чувеног кинеског Универзитета у Хонг Конгу. То представља само почетак доласка већег броја студената не само из европских држава у оквиру Ерасмус+ програма, већ из осталих крајева света“, рекао је Николић.

Највише страних студената, који Универзитет у Новом Саду препознају као добру дестинацију и место на коме се може стећи квалитетно знање, долази из Шпаније и Пољске.infocentar-univerziteta_003novo

infocentar-univerziteta_010novo