У ТОКУ САНАЦИЈА ВИСОКЕ ШКОЛЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ЗА ВАСПИТАЧЕ И ПОСЛОВНЕ ИНФОРМАТИЧАРЕ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић посетио је данас Високу школу струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре „Сирмијум“ у Сремској Митровици, где се упознао са планираном динамиком радова на санацији крова школе, које Секретаријат и финансира. Приликом посете било је речи и о другим улагањима у ову високошколску установу.

Једина високошколска установа у Сремској Митровици образује два профила, за струковне васпитаче и струковне пословне информатичаре, и то на основним и мастер студијама. Приликом данашње посете покрајинског секретара, највише је било речи о улагањима у ову установу рекла је др Гордана Мијаиловић, директор школе “Сирмијум”.

О актуелностима у вези са уписом нове генерације студената, процесу дигитализације рада школе, као и о даљим могућностима подршке путем финансирања говорило се, такође, на данашњем састанку. Један од задатака надлежних јесте модернизација у чему се и огледа циљ посете истакао је покрајиснки секретар Милошевић.

Претходна посета уприличена је у априлу 2017.године, а главна тема састанка била је санација крова. Упис у ову високошколску установу почео је данас, те се надлежни надају добром одзиву академаца захваљујући подршци покрајине.