ТРИ ХИЉАДЕ ШКОЛСКИХ ТОРБИ ЗА ПРВАКЕ У 30 ОПШТИНА У АП ВОЈВОДИНИ

У Покрајинској влади данас су представницима 30 општина у АП Војводини уручене потврде за 3000 школских торби за прваке, у вредности више од десет милиона динара.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-нациналне заједнице Михањ Њилаш је рекао да је данашњи  дан наставак образовне  политике покрајинске администрације, како би мање развијене општине биле у фокусу, као и да се укључи што више општина у којима се  образовање одвија  и на језицима националних мањина.

„Ово је један мали, али значајан поклон Покрајинске владе нашим првацима, и наше чврсто опредељење ка унапређењу у спровођењу просветне политике“,  поручио је Њилаш.

Госте је примио домаћин скупа покрајински секретар високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић и истакао да ово представља резулат тимског рада надлежних секретаријата, руководећи се принципом праведности.

„Верујем да смо, руководећи се тим принципом, заиста остварили циљ, јер смо кренули од најнеразвијених општина, из четврте категорије, као и општина у којима је карактеристичан мултиетнички састав“,  и додао  да само  интеракцијом локалне власти и надлежних покрајинских институција се може градити успешан образовни систем на  добробит наше деце.

Милошевић је истакао да је Покрајинска влада издвојила  средства и за обнављање школа у Војводини и подсетио да је у августу доделила школске ранчеве за 1.217 ђака од првог до осмог разреда, који похађају специјалне школе на територији АП Војводине.