TEHNIČKI FAKULTET “MIHAJLO PUPIN” U ZRENJANINU KONAČNO DOBIJA LIFT

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević, pozdravio je danas učesnike VIII Međunarodne naučno-stručne konferencije: „Informacione tehnologije i razvoj obrazovanja“, koja se održala na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu. Nakon zvaničnog otvaranja Konferencije, pokrajinski sekretar Milošević susreo se i razgovarao o aktuelnim problemima sa rukovodstvom Fakulteta i studentima sa invaliditetom.

Tim povodom Milošević je istakao da su rebalansom pokrajinskog budžeta obezbeđena tri miliona dinara za izgradnju lifta na ovoj visokoškolskoj instituciji.

„ Lift ćemo izgraditi zajedno sa lokalnom samoupravom i potrebno je da se hitno obezbedi sva neophodna dokumentacija. Lift će biti postavljen i na Fakultetu za sport u Novom Sadu. Naša namera je ne samo da pokažemo humanost, već pre svega da omogućimo da što više studenata sa invaliditetom upisuje i završava studije“ , rekao je prof. dr Zoran Milošević.

Akciju za ugradnju lifta pokrenula je pre više od godinu dana studentkinja Milica Knežević koja je i danas istakla da se od prvog dana borila za dostupnost obrazovanja, a ne samo za sebe. I Dražen Trivunović, takođe, student sa invaliditetom, zadovoljan je što će možda već od naredne školske godine lift biti izgrađen, a samim tim i studiranje olakšano.

U okviru posete Zrenjaninu pokrajinski sekretar Milošević obišao je i Visoku tehničku školu strukovnih studija, gde je održao radni sastanak sa rukovodstvom Škole.