ТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ “МИХАЈЛО ПУПИН” У ЗРЕЊАНИНУ КОНАЧНО ДОБИЈА ЛИФТ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, поздравио је данас учеснике VIII Међународне научно-стручне конференције: „Информационе технологије и развој образовања“, која се одржала на Техничком факултету „Михајло Пупин“ у Зрењанину. Након званичног отварања Конференције, покрајински секретар Милошевић сусрео се и разговарао о актуелним проблемима са руководством Факултета и студентима са инвалидитетом.

Тим поводом Милошевић је истакао да су ребалансом покрајинског буџета обезбеђена три милиона динара за изградњу лифта на овој високошколској институцији.

„ Лифт ћемо изградити заједно са локалном самоуправом и потребно је да се хитно обезбеди сва неопходна документација. Лифт ће бити постављен и на Факултету за спорт у Новом Саду. Наша намера је не само да покажемо хуманост, већ пре свега да омогућимо да што више студената са инвалидитетом уписује и завршава студије“ , рекао је проф. др Зоран Милошевић.

Акцију за уградњу лифта покренула је пре више од годину дана студенткиња Милица Кнежевић која је и данас истакла да се од првог дана борила за доступност образовања, а не само за себе. И Дражен Тривуновић, такође, студент са инвалидитетом, задовољан је што ће можда већ од наредне школске године лифт бити изграђен, а самим тим и студирање олакшано.

У оквиру посете Зрењанину покрајински секретар Милошевић обишао је и Високу техничку школу струковних студија, где је одржао радни састанак са руководством Школе.