СВЕЧАНО ОТВОРЕНЕ ЗИМСКЕ ОССИлације

Организација српских студената у иностранству (ОССИ) обележила је данас, у просторијама Матице српске у Новом Саду, двадесет година постојања. Догађају је присуствовала подсекретар у покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Светлана Михић, која је том приликом позвала наше студенте који студирају у иностранству да се по завршетку студија врате у земљу.

„ Драго ми је што вас видим данас на овој конференцији и надам се да ћу вас ускоро видети у нашим организацијама, компанијама, а можда и у згради Покрајинске владе“, рекла је подесекретар Михић.

Зимска ОССИлација представља вишегодишњу традицију Организације српских студената у иностранству, која има за циљ да окупи богату мрежу студената у иностранству и међусобно их зближи. Студенти имају прилику да се упознају, размене искуства и идеје, стекну нова познанства, али и јединствену прилику да се боље упознају са самим радом и циљевима организације. Неизоставан део представља и упознавање са партнерима и студентима у Србији, што чини овај догађај посебним, јер студентима даје прилику да своје чврсте везе са Србијом очувају и унапређују.

Свечана зимска ОССИлација представља увод у прво велико стратешко планирање организације српских студената у иностранству, које ће бити настављено и током викенда у Новом Саду, од 22. до 24. децембра, у Ректорату Универзитета у Новом Саду и Скупштини АП Војводине.