СВЕЧАНО ОТВАРЕНА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА О МИГРАЦИЈАМА

Међународна конференција: „Миграције – утицаји, право и просторно планирање“ отворена је данас у Ректорату Универзитета у Новом Саду, у орагизацији Центра за стратегијске и напредне студије Универзитета у Новом Саду и Међународне академске асоцијације за просторно планирање, право и својинске односе.

Конференцију је отворио академик Владимир Костић, председник Српске академије науке и уметности, а присутне су поздравили проф. др Душан Николић, ректор Универзитета у Новом Саду и проф. др Ричард Нортон, председник Међународне академске асоцијације за просторно планирање, право и својинске односе и професор Универзитета у Мичигену, САД. Конференцији је присуствовала заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Душица Ракић.

Међународна конференција: „ Миграције – утицаји, право и просторно планирање“ одржава се сваке године на неком од водећих светских универзитета (2017. године је одржана на Универзитету у Хонг Конгу, а 2016. на Универзитету у Берну) и окупљају професоре, сараднике и истраживаче у областима просторног планирања, права и својинских односа из свих крајева света. Овогодишњи скуп, чији је домаћин Универзитет у Новом Саду, први пут ће бити одржан у Републици Србији.

Прилоге за конференцију на Универзитету у Новом Саду припремило је око 125 аутора из 20 земаља, из готово свих крајева света. На скупу ће бити представљено 85 реферата – мултидисцилинарних научних радова, који ће бити фокусирани на различита питања просторног планирања, права и својинских односа.