SVEČANI PRIJEM STUDENATA PRVE GODINE VISOKE ŠKOLE ZA OBRAZOVANJE VASPŠITAČA U KIKINDI

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević pozdravio je danas 68 studenata prve godine Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi. Tim povodom sekretar Milošević je naglasio da je Škola akreditovana ustanova, jedina takve vrste u Severnobanatskom upravnom okrugu, i kao takva značajna za Vojvodinu.

„Kikinda odavno ima svoju misiju, kada je reč o Visokoj vaspitačkoj školi i buduća Akademija, za nekih godinu dana, koja će uspostaviti prirodnu povezanost pet visokih škola i značiće novi kvalitet, koji se pre svega odnosi na izbor nastavnika i objedinjavanje svih studijskih programa. Vidimo da su naši kurikuli prilagođeni potrebama tržišta“, rekao je Milošević i dodao da će Kikinda u budućem sistemu Akademija visokih škola, imati važnu ulogu.

„Zahvalan sam ljudima koji su me pozvali u Kikindu i njihovoj svesti da modernizuju studijske programe i idu u korak sa vremenom. Može to biti još bolje, ali tu smo da ih podstaknemo u materijalno-finansijskom i organizacionom smislu. Želimo da povećamo vidljivost i istraživačko-razvojnu dimenziju ove škole, jer osim nastave, ona treba da se očituje i kroz istraživački rad“, istakao je Milošević.

Prema rečima direktora Škole, Zorana Mijića, studenti koji su odabrali ovu školu izabrali su put sticanja znanja i obrazovanja, put sticanja nauke, put kojim se uvek isplati ići.

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi članica je organizacija „Kasa“ i „Eureš“. Osim 68 upisanih brucoša na osnovnim studijama, Škola je upriličila prijem i za 50 studenata koji će studirati specijalističke strukovne studije.