СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ СТУДЕНАТА ПРВЕ ГОДИНЕ ВИСОКЕ ШКОЛЕ ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ВАСПШИТАЧА У КИКИНДИ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић поздравио је данас 68 студената прве године Високе школе струковних студија за образовање васпитача у Кикинди. Тим поводом секретар Милошевић је нагласио да је Школа акредитована установа, једина такве врсте у Севернобанатском управном округу, и као таква значајна за Војводину.

„Кикинда одавно има своју мисију, када је реч о Високој васпитачкој школи и будућа Академија, за неких годину дана, која ће успоставити природну повезаност пет високих школа и значиће нови квалитет, који се пре свега односи на избор наставника и обједињавање свих студијских програма. Видимо да су наши курикули прилагођени потребама тржишта“, рекао је Милошевић и додао да ће Кикинда у будућем систему Академија високих школа, имати важну улогу.

„Захвалан сам људима који су ме позвали у Кикинду и њиховој свести да модернизују студијске програме и иду у корак са временом. Може то бити још боље, али ту смо да их подстакнемо у материјално-финансијском и организационом смислу. Желимо да повећамо видљивост и истраживачко-развојну димензију ове школе, јер осим наставе, она треба да се очитује и кроз истраживачки рад“, истакао је Милошевић.

Према речима директора Школе, Зорана Мијића, студенти који су одабрали ову школу изабрали су пут стицања знања и образовања, пут стицања науке, пут којим се увек исплати ићи.

Висока школа струковних студија за образовање васпитача у Кикинди чланица је организација „Каса“ и „Еуреш“. Осим 68 уписаних бруцоша на основним студијама, Школа је уприличила пријем и за 50 студената који ће студирати специјалистичке струковне студије.