СВЕЧАНИ ДОЧЕК ПРВАКА У ДОЊОЈ ТРЕПЧИ

Свечаном дочеку ђака првака у Основној школи „22. децембар“ у Доњој Трепчи у петак 1. септембра 2017. присуствовали су министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др  Зоран Милошевић.

Министар је првацима пожелео добродошлицу речима:

„Прваци данас постају велики људи и стварају ново животно доба. Циљ Србије, Владе и Министрарства ја да сва деца имају исте шансе, без обзира да ли живе у граду или селу. Донели смо вам рачунаре, а до следећег јубилеја школе обезбедићемо и једну паметну таблу, да деца и овде имају једнаке услове за учење као и ђаци у Чачку, Београду или било где“, рекао је Шарчевић.

Честитајући првацима полазак у школу председница Народне Скупштине указала је на чињеницу да школа у Доњој Трепчи ове године прославља јубилеј 120 година постојања и да може да се поноси радом учитеља , родитеља и деце.

„ У 120 година постојања ове школе ово је први пут да је један министар Владе Србије дошао у посету да види како изгледа школовање деце на селу. И Влади, и председнику Вучићу и свима нама је подједнако важно да деца на селу имају једнаке услове током школског образовања и одрастања, као и деца у градовима“,поручила је Гојковић.

Школа „ 22. децембар“ у Доњој Трепчи има 93 ученика, а у први разред ове године кренуло је укупно девет првака.

„ Мало је необично ако покрајински секретар дође у Доњу Трепчу, али ако министар долази у Нови Сад или Мокрин, размишљамо о научно-технолошком парку. Потпуно је логично да се, ако желимо добро Србији, нађемо и овде. Основно и средње образовање  је темељ успеха високог образовања. Они који ће попунити факултете и научно-технолошке паркове стасавају овде“, рекао је покрајински секретар Милошевић.

Гојковић и Шарчевић уручили су ранчеве и школски прибор за свих 93 ученика школе, као и рачунар и три лаптопа.