STUDENTI FAKULTETA POLITIČKIH NAUKA IZ BANJE LUKE NA PRIJEMU U POKRAJINSKOJ VLADI

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Dragana Milošević priredili su danas svečani prijem za studente Fakulteta političkih nauka, Univerziteta u Banjoj Luci, u centralnom holu Pokrajinske vlade.

Pokrajinski sekretar Zoran Milošević pozdravljajući studente rekao je da ima mnogo momenata koji daju za pravo da se radujemo ovom susretu.

„ Danas ne govorimo o tome ko su gosti, a ko domaćini. U Novom Sadu je svako dobro došao, ko želi da spozna deo svog nacionalnog identiteta i kulturnu dimenziju postojanja. Mi ćemo uvek insistirati na regionalnoj stabilnosti i težiti povezivanju i razmeni ideja. Verujem da smo mi dobra adresa, jednako kao što je to i Banja Luka sutra, kada budemo posetili naše kolege u Republici Srpskoj“, naglasio je Milošević.

Ove godine, tokom posete Novom Sadu,  studenti iz Banje Luke posetiće pokrajinske i gradske institucije, kao i Maticu srpsku.

Pokrajinski sekretar Dragana Milošević podsetila je da Pokrajinska vlada i Republika Srpska imaju kontinuiranu saradnju i istakla značaj razmene studenata i iz drugih regiona.

„ Pokrajinska vlada, na čelu sa predsednikom Igorom Mirovićem, se zaista trudi da bude dobar domaćin i održi zavidan nivo saradnje između AP Vojvodine i Republike Srpske“, rekla je sekretar Dragana Milošević.