ШКОЛСКЕ ТОРБЕ ЗА СВЕ УЧЕНИКЕ ШКОЛА СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ

Представницима свих 13 војвођанских школа за образовање деце са сметњама у развоју, уручени су данас у Покрајинској влади ваучери за школске ранчеве њиховим ученицима. Школски ранац добиће укупно 1217 ђака од првог до осмог разреда, који похађају ове специјалне школе на територији АП Војводине.

Покрајина је наменила овај поклон поводом почетка нове школске године, на иницијативу председника Покрајинске владе Игора Мировића.

Домаћини данашњег пријема за директоре школских установа за образовање ђака са сметњама у развоју, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, истакли су да је реч о акцији која има немерљив значај, јер је реч о помоћи малишанима који и поред својих проблема треба да се равноправно образују.

„У сарадњи са Покрајинским секретаријатом за високо образовање , на располагању имамо 4.000 школских ранчева. Данас је део упућен деци у поменутим школама, која су за Покрајинску владу приоритет. Сагледавши укупну политику у образовању, закључено је да су ове школе међу приоритетима и када је реч о извођењу радова у оквиру њихове санације и реконструкције за коју ће у покрајинским буџету за наредну годину бити још више средстава“, најавио је Њилаш.

Проф. др Зоран Милошевић је истакао да је ово најбоља честитка деци, родитељима и наставницима за почетак нове школске године.

„Ова деца никада неће бити сама, пре свега зато што имају одговорне родитеље, дивне наставнике, и наравно, политику Покрајинске владе која разуме да је то један озбиљан стваралачки посао“, рекао је проф. др Милошевић. Oн је додао да постоји свест о томе да се може и више, а да је овде реч о жељи да се буде праведан и да се препознају они којима је оваква помоћ најпотребнија.