„ШКОЛА КОЈА ИМА СВОГ ДОМАЋИНА“

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, обишао је данас Високу школу струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре – Сирмијум у Сремској Митровици.

Разлог посете покрајинског секретара Милошевића био је ближе упознавање са радом и програмом Школе, као и представљање конкурса које је Секретаријат расписао у 2017, намењених школама струковних студија у АП Војводини.

„Кад год обилазим неку високу струковну школу, прво погледам како стоји са финансијама. Ова Школа има свог домаћина и добру комуникацију са студентима и заједницом, као и врло актуелне студијске програме. Као што остварујемо план повећања износа материјалних трошкова, што  је наша обавеза као оснивача, Секретаријат је уочавајући значај струковног образовања, по први пут,   расписао конкурс за суфинансирање развојно-истраживачких пројеката, који је искључиво намењен високим струковним школама“, рекао је Милошевић и додао да високе школе нису само продужетак средњег образовања, већ представљају веома важну карику образовања, али и самообразовања.

Школа коју похађа више од пет стотина студената на шест студијских програма, представља једину акредитовану државну високошколску институцију на подручју Сремског округа. Осим студијских програма за образовање васпитача, Школа образује струковне и пословне информатичаре.

„За студијски програм струковних и пословних информатичара постоји све већа потреба, пре свега од стране привредних и јавних предузећа. Ми очекујемо да нам у новој школској години буду одобрена додатна места за упис студената, јер прошле године нисмо успели да упишемо све који су се пријавили“, рекла је директорка Школе, др Гордана Мијаиловић и додала да су претходних година сва места била попуњена, већ у првом уписном року.

Након обиласка и одржаног радног састанка у Високој школи струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре – Сирмијум, покрајински секретар Милошевић састао се и са заменицом градоначелника Сремске Митровице, Светланом Миловановић.06-04-2017-miloesvic-mitrovica1-novo

06-04-2017-miloesvic-mitrovica5novo