СЕКРЕТАРУ МИЛОШЕВИЋУ ДОДЕЉЕНА ЗЛАТНА ПЛАКЕТА НА ФАКУЛТЕТУ ЗА СПОРТ И ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ УНИВЕРЗИТЕТА ЦРНЕ ГОРЕ

На Факултету за спорт и физичко васпитање Универзитета Црне Горе у суботу 21. децембра 2019, на традиционалној манифестацији Удружења спортских новинара, свечано су уручене награде и плакете спортистима, спортским радницима и новинарима.

Тим поводом проф. др Зорану Милошевићу, покрајинском секретару за високо образовање и научноистраживачку делатност и проф. др Небојши Максимовићу, декану Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду, редакција научног часописа „СпортМонт“, доделила је Златне плакете за важну улогу у развоју часописа и доприносу за његову препознатљивост на међународном нивоу. Овај часопис, чији је главни уредник је проф. др Душко Бјелица, на листи је престижне научне базе Скопус, а издају га Црногорска спортска академија и Факултет за спорт и физичко васпитање Универзитета Црне Горе.

Удружење спортских новинара Црне Горе, на челу са председником Удружења Веселином Дрљевићем, доделило је златне плакете за промоцију спортских наука на међународном плану ректору Универзитета Црне Горе проф. др Данилу Николићу, Спортском и културном центру Универзитета Црне Горе, Факултету Природо-словно математичких и одгојних знаности Свеучилишта у Мостару и Факултету спорта, коју је преузео проф. др Миран Пехар.

Као домаћин свечане манифестације уручења награда, декан Факултета проф. др Стево Поповић је поздравио успехе награђених и добру сарадњу са Удружењем спортских новинара, која траје већ  више од деценију. Ову манифестацију традиционално обележава и додела диплома дипломираним студентима Факултета за спорт и физичко васпитање.

У присуству ректора Универзитета Црне Горе проф. др Данила Николића и председника Управног одбора УЦГ проф. др Душка Бјелице, декан Поповић је дипломираним студентима честитао на успеху и пожелио да остварују резултате које ће у будућности славити признањима на овој и сличним манифестацијама.