SEKRETAR MILOŠEVIĆ URUČIO HUMANITARNU POMOĆ SRPSKOM NARODNOM VEĆU U ZAGREBU

Zahvaljujući zajedničkoj humanitarnoj akciji Pokrajinske vlade, Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i Crvenog krsta Novog Sada, Srpsko narodno veće u Zagrebu dobilo je donaciju u vidu 120 školskih torbi.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof dr Zoran Milošević, kaže da je želja da se srpska manjina u Hrvatskoj pomaže onako, kako se to čini u Srbiji sa hrvatskom manjinom.

„ Verujem da ćemo kroz ovakve projekte brige o nacionalnim manjinama pokazati da smo zaista članice evropske zajednice, pre svega u vrednosnom smislu, a ja verujem sutra i kao punopravni članovi Evropske unije“, naglasio je sekretar Milošević.

Prema rečima Saše Miloševića iz Srpskog narodnog veća postoje još puno zapuštenih krajeva i zaboravljenih ljudi u Hrvatskoj.

„Naše snage nisu dovoljne da se reši takva situacija, tako da je svaka pomoć iz Vojvodine i Srbije dobrodošla i ona je za sada i velika i česta“, rekao je Saša Milošević.

Donacija je namenjena srpskoj deci osnovnoškolskog uzrasta u Republici Hrvatskoj, a osim školskih torbi, đacima će biti podeljene i peratonice i vreće za patike.