СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ УРУЧИО ХУМАНИТАРНУ ПОМОЋ СРПСКОМ НАРОДНОМ ВЕЋУ У ЗАГРЕБУ

Захваљујући заједничкој хуманитарној акцији Покрајинске владе, Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност и Црвеног крста Новог Сада, Српско народно веће у Загребу добило је донацију у виду 120 школских торби.

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф др Зоран Милошевић, каже да је жеља да се српска мањина у Хрватској помаже онако, како се то чини у Србији са хрватском мањином.

„ Верујем да ћемо кроз овакве пројекте бриге о националним мањинама показати да смо заиста чланице европске заједнице, пре свега у вредносном смислу, а ја верујем сутра и као пуноправни чланови Европске уније“, нагласио је секретар Милошевић.

Према речима Саше Милошевића из Српског народног већа постоје још пуно запуштених крајева и заборављених људи у Хрватској.

„Наше снаге нису довољне да се реши таква ситуација, тако да је свака помоћ из Војводине и Србије добродошла и она је за сада и велика и честа“, рекао је Саша Милошевић.

Донација је намењена српској деци основношколског узраста у Републици Хрватској, а осим школских торби, ђацима ће бити подељене и ператонице и вреће за патике.