SEKRETAR MILOŠEVIĆ U POSETI ZAGREBU

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević, boravio je danas u Zagrebu i tom prilikom posetio Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Srpsko narodno vijeće i Mitropoliju zagrebačko ljubljansku.

Milošević se u Ministarstvu znanosti i obrazovanja sastao sa pomoćnicom ministarke, prof. dr Ivanom Franić i Nandorom Čapom, načelnikom Samostalnog sektora za nacionalne manjine. Na sastanku je bilo reči o uspostavljanju lektorata za hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, kao i o mogućnosti realizacije projekata od značaja za regionalno povezivanje akademskih zajednica Hrvatske i Srbije, posebno Univerziteta u Novom Sadu.

Nakon posete Ministarstvu, sekretar Milošević obišao je Mitropoliju zagrebačko ljubljansku i sastao se sa ocem Bogoljubom Ostojićem, koji ga je upoznao  sa aktuelnom situacijom i problemima srpske pravoslavne zajednice. Nakon upoznavanja sa aktuelnim problemima, pokrajinski sekretar uručio je prigodan poklon – 2 laptop računara.

Na kraju posete Zagrebu, Milošević se sastao sa dr Miloradom Pupovcem, predsednikom  Srpskog narodnog vijeća i uručio 3 laptop računara, školske torbe i školski pribor, namenjene učenicima  osnovnih škola, koji se obrazuju na srpskom maternjem jeziku.