СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ У ПОСЕТИ ЗАГРЕБУ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, боравио је данас у Загребу и том приликом посетио Министарство знаности и образовања Републике Хрватске, Српско народно вијеће и Митрополију загребачко љубљанску.

Милошевић се у Министарству знаности и образовања састао са помоћницом министарке, проф. др Иваном Франић и Нандором Чапом, начелником Самосталног сектора за националне мањине. На састанку је било речи о успостављању лектората за хрватски језик на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду, као и о могућности реализације пројеката од значаја за регионално повезивање академских заједница Хрватске и Србије, посебно Универзитета у Новом Саду.

Након посете Министарству, секретар Милошевић обишао је Митрополију загребачко љубљанску и састао се са оцем Богољубом Остојићем, који га је упознао  са актуелном ситуацијом и проблемима српске православне заједнице. Након упознавања са актуелним проблемима, покрајински секретар уручио је пригодан поклон – 2 лаптоп рачунара.

На крају посете Загребу, Милошевић се састао са др Милорадом Пуповцем, председником  Српског народног вијећа и уручио 3 лаптоп рачунара, школске торбе и школски прибор, намењене ученицима  основних школа, који се образују на српском матерњем језику.