СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ ПРИРЕДИО ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕГ МЛАДОГ ИСТРАЖИВАЧА

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић приредио је данас пријем у Покрајинској влади за доц. др Бојану Динић, са Одсека за психологију Филозофског факултета у Новом Саду, која је први истраживач са простора Балкана који је добио престижну међународну награду за најбољег младог истраживача.

Ову награду додељује реномирано Интернационално друштво за изучавање индивидуалних разлика, а доценткињи Динић уручена је на конференцији ISSID 2019. у Фиренци.

Поздрављајући добитницу престижне награде доц. др Бојану Динић, секретар Милошевић је нагласио да успех младих никада не изненађује.

„У стваралаштву се не делимо на младе и старе. Друштво се, заправо, мери по хармонизованости генерација, па уколико смо повезали генерације, имамо више шансе за успех“, нагласио је секретар Милошевић и додао: „Катедра за психологију има шта да научи своје студенте, а овај успех представља плод синергије свих претходника, али и велике посвећености и талента колегинице Динић“, закључио је секретар Милошевић.

Говорећи о плановима за следећу годину, секретар Милошевић је рекао да ће јавност имати прилику да се упозна са најцитиранијим истраживачима из свих научних области.

„Такође, позваћемо наше младе колеге које раде у широм света да дођу у Нови Сад, јер можемо ићи напред само ако спајамо генерације, као и различите погледе на друштво“, казао је Милошевић.

Област истраживања доц. др Бојане Динић обухвата испитивање „мрачне стране“ личности и понашања, као што су: агресивност, психопатија и нарцизам, а члан је и тима прве близаначке студије у Србији.

„Мени је драго да је наша земља препозната, а не само ја као Бојана Динић. Такође, Филозофски факултет и Универзитет у Новом Саду су препознати као институције које могу озбиљно компарирати са угледним универзитетима у целом свету“, рекла је добитница награде доц. др Бојана Динић и додала да јој награда представља покретач за наредне активности и остваривање сарадње са колегама из других института.

Награда се додељује од 1995. и то једном у две године, а на основу целокупног квалитета рада истраживача. Према речима проф. др Снежане Смедеревац са Одсека за психологију Филозофског факултета и менторке доценткиње Динић, до сада су награду добијали кандидати који долазе из земаља које могу да прате научне трендове који подразумевају висок технолошки напредак и квалитетне податке.

„Бојанина област истраживања је таква да је она успешно искомбиновала експерименталне процедуре са психометријским аспектима психолошког истраживања и пружила нови поглед на веома важне теме, које су релевантне за савремено друштво“, нагласила је професорка Смедеревац.