SEKRETAR MILOŠEVIĆ POZDRAVIO UČESNIKE TAKMIČENJA „DANI EDUKATIVNOSTI MLADIH PREDUZETNIKA I INOVATORA“

Mladi inovatori sa teritorije Iriga, Rume, Pećinaca, Stare Pazove i Inđije danas su imali priliku da predstave svoje preduzetničke ideje i inovacije. Prirodni melem sa Obedske bare, ekološke papirne kese iz Iriga, ali i inovacije u turizmu, samo su neke od ideja mladih inovatora. Na ovom 27. takmičenju, koje oranizuje Savez pronalazača Srbije, prisustvovao je i pozdravio prisutne pokrajinski sekretar za viskoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, koji je tom prilikom napomenuo da samo naizgled ovo takmičenje nije u fokusu Sekretarijata na čijem je on čelu.

„Ovde je budućnost Srbije. Ne možemo govoriti o visokom obrazovanju, ako nismo zakoračili već u predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom uzrastu u to da vrednosno orijentišemo mlade ka inovatorstvu i pronalazaštvu, jer to predstavlja pravu budućnost Srbije“, kazao je sekretar Milošević i dodao da je važno da mnoge stvari rešimo socijalnom ekonomijom, kao to da nam procenat nezaposlenih padne ispod 10 procenata ili novim tehnologijama, pa makar i iz uvoza, rešimo problem tehnološkog zaostatka.

„ Ono što ne možemo da kupimo su pre svega ljudi. Ljudi su naoružani znanjem, ali i rešenošću da  kreativnom ekonomijom, dakle ekonomijom koja se temelji na izumima i pronalazaštvu, daju pravi pečat modernoj Srbiji, a mi smo tu da to podržimo“, zaključio je sekretar Milošević.

Reč je o regionalnom takmičenju, na kome su učešće uzeli đaci osmog razreda pet osnovnih škola iz pomenutih opština.