СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ ПОЗДРАВИО УЧЕСНИКЕ ТАКМИЧЕЊА „ДАНИ ЕДУКАТИВНОСТИ МЛАДИХ ПРЕДУЗЕТНИКА И ИНОВАТОРА“

Млади иноватори са територије Ирига, Руме, Пећинаца, Старе Пазове и Инђије данас су имали прилику да представе своје предузетничке идеје и иновације. Природни мелем са Обедске баре, еколошке папирне кесе из Ирига, али и иновације у туризму, само су неке од идеја младих иноватора. На овом 27. такмичењу, које оранизује Савез проналазача Србије, присуствовао је и поздравио присутне покрајински секретар за вискоко образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, који је том приликом напоменуо да само наизглед ово такмичење није у фокусу Секретаријата на чијем је он челу.

„Овде је будућност Србије. Не можемо говорити о високом образовању, ако нисмо закорачили већ у предшколском, основношколском и средњошколском узрасту у то да вредносно оријентишемо младе ка иноваторству и проналазаштву, јер то представља праву будућност Србије“, казао је секретар Милошевић и додао да је важно да многе ствари решимо социјалном економијом, као то да нам проценат незапослених падне испод 10 процената или новим технологијама, па макар и из увоза, решимо проблем технолошког заостатка.

„ Оно што не можемо да купимо су пре свега људи. Људи су наоружани знањем, али и решеношћу да  креативном економијом, дакле економијом која се темељи на изумима и проналазаштву, дају прави печат модерној Србији, а ми смо ту да то подржимо“, закључио је секретар Милошевић.

Реч је о регионалном такмичењу, на коме су учешће узели ђаци осмог разреда пет основних школа из поменутих општина.