СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ ПОЗДРАВИО УЧЕСНИКЕ СКУПА ПРАВНИЧКИ ДАНИ „УЛОГА ДРЖАВЕ И ПРАВА У XXI ВЕКУ“

Међународни научни скуп „Правнички дани – проф. др Славко Царић“, одржан је у петак 25. септембра 2020, на Правном факултету за привреду и правосуђе, Универзитета Привредна академија у Новом Саду.

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић поздравио је тим поводом учеснике овог скупа, чија тема ове године носи назив „Улога државе и права у XXI веку”.

„Велико ми је задовољство што сам данас на Универзитету Привредна академија, који је једним пројектом међународне конференције, већ седамнаест година у континуитету, показао да разуме логику високог образовања. Она наиме, почива на научноистраживачкој делатности и мора бити интернационализована, али с друге стране и примењивог карактера, дакле да буде у функцији развоја друштва“, казао је секретар Милошевић и додао да је сама тема скупа интересантна и поучна и за људе који се баве политиком, јер неретко арбитрирају, бар када је у питању високо образовање, а да су закључци оваквих конференција на неки начин наговештај квалитетнијег рада и самих органа управе, закључио је секретар Милошевић.