SEKRETAR MILOŠEVIĆ POSETIO VISOKU ŠKOLU STRUKOVNIH STUDIJA ZA OBRAZOVANJE VASPITAČA I TRENERA U SUBOTICI

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević boravio je danas u Subotici, u Visokoj školi za obrazovanje vaspitača i trenera, gde je obišao završne radove prve faze rekonstrukcije amfiteatra. Osim same rekonstrukcije, sredstvima Sekretarijata biće finansirana realizacija planiranih radova na zameni prozora, opremanje enterijera amfiteatra, kao i nabavka audio-vizuelnih uređaja za potrebe Škole.

“Mi smo potpuno uvereni da realizacijom naših ciljeva zapravo ostvarujemo ono što nije politika, nego jedan realan život u kome je kvalitet studiranja nešto što gradimo u decenijskom smislu. Dakle, ne političkim mandatima, ne trajanjem mandata jednog sekretara ili jednog direktora, nego nešto što će ovoj školi udahnuti život u narednim decenijama”, istakao je sekretar Milošević.

Zbog pandemije korona virusa, ni u Visokoj školi za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici studenata nema u klupama. Taj period zaposleni su iskoristili kako bi rekonstruisali delove objekta, pa je tako u toku rekonstrukcija prostorija koje će u budućnosti postati predškolska ustanova u kojoj će studenti ići na praksu.

Kroz bolje uslove studiranja i nove studijske programe, ambicija ove škole je sa preraste u akademiju.

“Ja sam sekretaru u neformalnom sastanku saopštio šta je tekuće, a to su predstojeći master programi i dva nova programa koje želimo da akreditujemo i koji treba da krenu od oktobra meseca. Naša ambicija je da prerastemo u akademiju”, rekao je direktor škole dr Slavoljub Hilčenko.

Škola ima četiri akreditovana Studijska programa osnovnih strukovnih studija, i to za obrazovanje: vaspitača predškolske dece, trenera, nutricionista-dijetetičara i strukovnih medicinskih sestara.

Obrazovnu delatnost Škola ostvaruje realizujući i studijske programe specijalističkih strukovnih studija po sledećim studijskim programima: strukovni vaspitač za rad sa decom sa posebnim potrebama, strukovni vaspitač za fizičko vaspitanje i strukovni vaspitač za likovno vaspitanje.

Za 4 godine postojanja konkursa za finansiranje razvojnoistraživačkih projekata visokih škola strukovnih studija sa teritorije AP Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost je finansirao 6 projekata Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici, u ukupnom iznosu od 2.661.180,00 dinara.