СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ ПОСЕТИО ВИСОКУ ШКОЛУ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ВАСПИТАЧА И ТРЕНЕРА У СУБОТИЦИ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић боравио је данас у Суботици, у Високој школи за образовање васпитача и тренера, где је обишао завршне радове прве фазе реконструкције амфитеатра. Осим саме реконструкције, средствима Секретаријата биће финансирана реализација планираних радова на замени прозора, опремање ентеријера амфитеатра, као и набавка аудио-визуелних уређаја за потребе Школе.

“Ми смо потпуно уверени да реализацијом наших циљева заправо остварујемо оно што није политика, него један реалан живот у коме је квалитет студирања нешто што градимо у деценијском смислу. Дакле, не политичким мандатима, не трајањем мандата једног секретара или једног директора, него нешто што ће овој школи удахнути живот у наредним деценијама”, истакао је секретар Милошевић.

Због пандемије корона вируса, ни у Високој школи за образовање васпитача и тренера у Суботици студената нема у клупама. Тај период запослени су искористили како би реконструисали делове објекта, па је тако у току реконструкција просторија које ће у будућности постати предшколска установа у којој ће студенти ићи на праксу.

Кроз боље услове студирања и нове студијске програме, амбиција ове школе је са прерасте у академију.

“Ја сам секретару у неформалном састанку саопштио шта је текуће, а то су предстојећи мастер програми и два нова програма које желимо да акредитујемо и који треба да крену од октобра месеца. Наша амбиција је да прерастемо у академију”, рекао је директор школе др Славољуб Хилченко.

Школа има четири акредитована Студијска програма основних струковних студија, и то за образовање: васпитача предшколске деце, тренера, нутрициониста-дијететичара и струковних медицинских сестара.

Образовну делатност Школа остварује реализујући и студијске програме специјалистичких струковних студија по следећим студијским програмима: струковни васпитач за рад са децом са посебним потребама, струковни васпитач за физичко васпитање и струковни васпитач за ликовно васпитањe.

За 4 године постојања конкурса за финансирање развојноистраживачких пројеката високих школа струковних студија са територије АП Војводине, Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност је финансирао 6 пројеката Високе школе струковних студија за образовање васпитача и тренера у Суботици, у укупном износу од 2.661.180,00 динара.