СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ ПОСЕТИО СТУДЕНТСКИ ЦЕНТАР У НОВОМ САДУ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић посетио је данас, заједно са својим сарадницама, Студентски центар Нови Сад и том приликом изразио задовољство унапређењем ресурса који су веома значајни за сам успех студирања. Он је нагласио да су смештај и исхрана веома важни фактори у постизању добрих резултата студената, али је и улога менажмента Студентског центра веома значајна, будући да имају добру комуникацију са студентима и труде се да сва спорна питања превазиђу договором.

„Ми смо ту да помогнемо и у протекле три године Покрајинска влада је инвестирала 26 милиона динара у објекте студентског стандарда. Такође, издвојили смо шест милиона динара за израду пројектно-техничке документације изградње новог ресторана за исхрану студената“, казао је секретар Милошевић и додао да подршка Града Новог Сада и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, представљају важну синергију удруживања око важних пројеката.

„Један од важних пројеката је и изградња Студентског културног центра, за који је израда пројектно-техничке документације при крају. Верујем да ћемо када завршимо изградњу Студентског културног центра и новог ресторана за исхрану студената, квалитет смештаја и исхране, али и културне активности студената Универзитета у Новом Саду, подићи на много виши ниво“, нагласио је ресорни секретар Милошевић и још једном похвалио руководство Студентског центра Нови Сад, јер одговорно раде на решавању текућих проблема одржавања објеката и укупног функционисања ресторана и студентских домова.

Према речима в. д. директора Студентског центра Зорана Мартиновића установа студентског стандарда годинама континуирано ради на повећању квалитета услуга које пружа студентима.

„У нашим објектима, којих има 10, од тога осам у Новом Саду, и по један у Зрењанину и Собмору, смештено је више од 3.000 студената, а право на исхрану у два ресторана у Новом Саду има више од 11.000 студената“, рекао је директор Мартиновић и истакао изузетно добру сарадњу са Покрајинском владом у решавању свих текућих ствари, али и са студентским парламентом и другим студентским организацијама.

Током посете Студентском центру секретар Милошевић је обишао студентске домове „Слободан Бајић“ и „Вељко Влаховић“, а посету је завршио ручком у „Великој мензи“.