SEKRETAR MILOŠEVIĆ POSETIO STUDENTE VOLONTERE U CRVENOM KRSTU

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević posetio je danas Crveni krst Novog Sada i tom prilikom pružio podršku studentima fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i visokih škola strukovnih studija, koji su se odazvali da za vreme trajanja vanrednog stanja volontiraju i tako pomognu, kako bi se zadovoljile potrebe ugrožene kategorije stanovništva u Novom Sadu.

„Posebno bih pohvalio i izrazio zahvalnost studentima Medicinskog fakulteta koji učestvuju u radu Kol centra, namenjenom starijim Novosađanima kojima je potrebna pomoć za dostavu osnovih životnih namirnica, sredstava za higijenu i lekova. Takođe, i ostali studenti koji neumorno idu u nabavke i donose starijima ono što im je u ovom trenutku najpotrebnije zaslužuju pohvalu i divljenje“, rekao je sekretar Milošević.

Crveni krst Novog Sada u toku vanrednog stanja ima veoma značajnu ulogu jer su, osim medicinskog osoblja, i oni na prvoj liniji odbrane, obezbeđujući pomoć socijalno najugroženijim građanima.

Grad Novi Sad je preko Direkcije za robne rezerve, hitnom isporukom obezbedio Crvenom krstu prehrambene pakete s osnovnim namirnicama za građane koji su u stanju hitne socijalne ugroženosti. Vredni volonteri su na kućne adrese u gradu i prigradskim naseljima isporučili više od stotina humanitarnih paketa, koji sadrže ulje, pirinač, pasulj, konzerviranu hranu i slično. U narednom periodu volonteri će nastaviti da odnose pakete našim najugroženijim sugrađanima sve do kućnog praga.