СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ ПОСЕТИО СТУДЕНТЕ ВОЛОНТЕРЕ У ЦРВЕНОМ КРСТУ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић посетио је данас Црвени крст Новог Сада и том приликом пружио подршку студентима факултета Универзитета у Новом Саду и високих школа струковних студија, који су се одазвали да за време трајања ванредног стања волонтирају и тако помогну, како би се задовољиле потребе угрожене категорије становништва у Новом Саду.

„Посебно бих похвалио и изразио захвалност студентима Медицинског факултета који учествују у раду Кол центра, намењеном старијим Новосађанима којима је потребна помоћ за доставу основих животних намирница, средстава за хигијену и лекова. Такође, и остали студенти који неуморно иду у набавке и доносе старијима оно што им је у овом тренутку најпотребније заслужују похвалу и дивљење“, рекао је секретар Милошевић.

Црвени крст Новог Сада у току ванредног стања има веома значајну улогу јер су, осим медицинског особља, и они на првој линији одбране, обезбеђујући помоћ социјално најугроженијим грађанима.

Град Нови Сад је преко Дирекције за робне резерве, хитном испоруком обезбедио Црвеном крсту прехрамбене пакете с основним намирницама за грађане који су у стању хитне социјалне угрожености. Вредни волонтери су на кућне адресе у граду и приградским насељима испоручили више од стотина хуманитарних пакета, који садрже уље, пиринач, пасуљ, конзервирану храну и слично. У наредном периоду волонтери ће наставити да односе пакете нашим најугроженијим суграђанима све до кућног прага.