СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ ОПРЕДЕЛИО 6 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА УМЕТНИЧКЕ ПРОЈЕКТЕ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић уручио је данас у Холу Покрајинске владе 13 решења представницима високообразованих институција, који су добили средства на основу Јавног конкурса за финансирање пројеката у области истраживачко-уметничког стваралаштва у пољу уметности, с територије АП Војводине  у 2020. години.

Према речима секретара Милошевића укупна вредност пројеката за ову годину износи 6 милиона динара, а опредељена средства додељена су истраживачима са Академије уметности у Новом Саду и Академији класичног сликарства, Универзитета „Едуконс“.

„Велико је задовољство припадати Влади која је с почетка свог мандата препознала значај пројеката у уметности и најпре набавила музичке инструменте у вредности више од 32 милиона динара“, нагласио је секретар Милошевић и додао да улагањем у Научно-технолошки парк и ново крило Медицинског факултета, као и окончањем израде пројекте документације зграде Студенског културног центра, најбоља су сведочанства да је Покрајинска влада окренута врло рационалним питањима високог образовања, али и да јој је веома стало до бољег стандарда, квалитета и културног живота студената.

Секретар Милошевић истакао је да је за четири године, колико постоји овај пројекат, финансиран укупно 51 пројекат са више од 23 милиона динара.

„Више сам него задовољан што већ четири године истрајавамо у чињеници да су креативност и истраживање привилегија не само научних делатника или оних који брину о струковним студијама, него и оних који развијају уметност. Богатство идеја и праваца у уметности на најбољи начин боји наш живот и буди најбоље у људима.