СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ПОСВЕЋЕНОЈ ОТКРИВАЊУ ДАРОВИТЕ ДЕЦЕ

Висока школа струковних студија за образовање васпитача и Удружење васпитача Војводине организовали су у суботу, 8. фебруара 2020, у Новом Саду конференцију посвећену откривању даровите деце у предшколским установама.

Тим поводом присутнима се обратио покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.

„Када се осврнемо на креативне и иновативне људе, који су важни и са економског, али пре свега са хуманистичког аспекта, то говори о томе да као друштво размишљамо о будућности. Иновативност и нова решења оних који су у стању да мењају ток цивилизације нема без зреле, научно профилисане, али и струком надахнуте активности да оне, најбоље међу нама, препознамо још у најранијем узрасту“, рекао је секретар Милошевић.

Скуп је окупио просветне раднике из наше земље и региона. Разменили су искуства о томе како да се препознају даровита деца још у најранијем узрасту, у предшколским установама. Такође су биле занимљиве и идеје о томе како те талентоване малишане подстакнути да развијају своју креативност.

„Ова конференција је само једна у низу конференција и заправо резултат пројекта који је подржао Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност. Свакако морамо се захвалити Покрајинском секретаријату и посебно секретару Зорану Милошевићу што је препознао васпитачку школу, али и све остале струковне високе школе“, каже Бојан Милошевић, директор Високе школе струковних студија за образовање васпитача.

На конференцији су представљени резултати пројекта: „Мапирање даровитости и потенцијала за креативност код деце предшколског узраста“ који је подржао Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност.