SEKRETAR MILOŠEVIĆ ISPRATIO NAJBOLJE STUDENTE UNIVERZITETA U NOVOM SADU NA SKIJANJE

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević ispratio je danas, na parkingu ispred Ekonomskog fakulteta, 125 najbolje rangiranih studenata sa fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, na skijanje u Ski centru Kopaonik. Studenti će na Kopaoniku boraviti od 17. do 24. marta 2019. u okviru projekta: „Zimske edukativne i rekreativne aktivnosti studenata“.

Prema rečima sekretara Miloševića smisao ovog programa nije samo edukacija i rekreacija, već i da se nagrade studenti koji su ostvarili izuzetne rezultate.

„To je, ja bih rekao, pravi način da se vrednuje ono što je uspeh, ono što je ljubav prema obrazovanju i ono što je jedan odnos prema budućnosti ovde u Srbiji u Vojvodini, jer samo znanjem možemo graditi bolje društvo“, rekao je on.

Realizator ovog projekta čiji je cilj podizanje svesti o značaju sporta u oblikovanju mladih ljudi je Univerzitetski sportski savez Novog Sada, a sredstva su obezbeđena zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Priliku da posete jednu od najlepših planina Srbije imaće još stotinak studenata u decembru, koji će takođe biti izabrani i rangirani po uspehu na narednom konkursu za najbolje studente univerziteta.

Srećan put studentima su poželeli i rektor Univerziteta u Novom Sadu  prof. dr Dejan Jakšić i prorektorka za nastavu prof. dr Sanja Podunavac Kuzmanović.