СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ ИСПРАТИО НАЈБОЉЕ СТУДЕНТЕ УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ НА СКИЈАЊЕ

Фото: Филип Бакић

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић испратио је данас, испред Економског факултета, 125 најбоље рангираних студената са факултета Универзитета у Новом Саду, на скијање у Ски центру Копаоник. Студенти ће на Копаонику боравити од 15. до 22. децембра 2019. у оквиру пројекта: „Зимске едукативне и рекреативне активности студената“.

„То је најбољи начин да заједно са активностима реализованим кроз културно-спортске ваучере, затим одласке студената у Загреб, Дубровник, Хановер, као и слањем солидарне помоћи Косову и Метохији, дакле лепезом активности покажемо колико су наши студенти друштвено одговорни“, рекао је секретар Милошевић.

Највеће интересовање студената било је на Медицинском, Пољопривредном и Факултету спорта и физичког васпитања. Посебна захвалност деканима и руководству Пољопривредног и Медицинског факултета, који су донели одлуку да студентску накнаду од 22 хиљаде динара, плати факултет за све њихове студенте.

„Помажемо студентима у смислу да исплаћујемо део који су требали они да плате. Половину средстава обезбеђује Покрајински секретаријат за високо образовање и научно истраживачку делатност, другу половину ми. Ми на тај начин желимо да наградимо најбоље студенте“, изјавио је проф др Недељко Тица, декан Пољопривредног факултета.

„Због награђивања студената ова акција има и неки карактер подстицања студената како би они могли следеће године да буду део ње“, изјавио је проф. др Дејан Јакшић, ректор Универзитета у Новом Саду.

Реализатор пројекта чији је циљ подизање свести о значају спорта у обликовању младих људи је Универзитетски спортски савез Новог Сада, а средства су обезбеђена захваљујући Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Фото: Филип Бакић