СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ ЧЕСТИТАО СТУДЕНТИМА МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТУДЕНАТА

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић упутио је студентима Универзитета у Новом Саду, као и студентима свих високошколских установа у АП Војводини честитку поводом обележавања Међународног дана студената.

„Драги студенти,

Желим вам срећан Дан студената, са надом да ћемо следеће године овај значајан датум обележити у лепшим околностима. Као и увек у тешким ситуацијама, ви сте својим ангажовањем показали да сте достојни чланови академске заједнице. Ваша младост, енергија и жеља за образовањем су покретачи нових идеја и градитељи перспективније будућности, а ваша дела понос будућим генерацијама. Заједно ћемо учинити да наша образовна и научна јавност буду вредноване на начин како то и заслужују и да се веома брзо укључимо и станемо у ред најбољих и најпрестижнијих.“

Међународни дан студената у свету се обележава у знак сећања на 17. новембар 1939. године, догађај у коме су нацисти погубили 20 чехословачких студената који су протестовали против окупације те земље. Више од 1.200 студената тада је одведено у концентрационе логоре, а домови и универзитет претворени су у касарне. Данас овај дан обележавају студентске организације у целом свету.