SEKRETAR MILOŠEVIĆ ČESTITAO STUDENTIMA MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uputio je studentima Univerziteta u Novom Sadu, kao i studentima svih visokoškolskih ustanova u AP Vojvodini čestitku povodom obeležavanja 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

„Dragi studenti,

Čovek kada hoće, može sve. Vaša mladost, energija i želja za obrazovanjem bez obzira na poteškoće koje imate, pokretači su novih ideja i graditelji perspektivnije budućnosti, a vaša dela vas čine dostojnim članovima akademske zajednice. Zato što predstavljate važan deo našeg društva, Sekretarijat će i iduće godine nastaviti s punom afirmacijom vašeg puta u visoko obrazovanje, kao i podrške projektima aktivne rehabilitacije i pune socijalne integracije.“

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana s ciljem da se unapredi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu. Taj dan je povod da se skrene pažnja na probleme s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju, a to su pre svega siromaštvo, visoka stopa nezaposlenosti i isključenost iz društva.