СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ ЧЕСТИТАО СТУДЕНТИМА МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић упутио је студентима Универзитета у Новом Саду, као и студентима свих високошколских установа у АП Војводини честитку поводом обележавања 3. децембра – Међународног дана особа са инвалидитетом.

„Драги студенти,

Човек када хоће, може све. Ваша младост, енергија и жеља за образовањем без обзира на потешкоће које имате, покретачи су нових идеја и градитељи перспективније будућности, а ваша дела вас чине достојним члановима академске заједнице. Зато што представљате важан део нашег друштва, Секретаријат ће и идуће године наставити с пуном афирмацијом вашег пута у високо образовање, као и подршке пројектима активне рехабилитације и пуне социјалне интеграције.“

Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, обележава се од 1992. године, када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тог дана с циљем да се унапреди и омогући особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву. Тај дан је повод да се скрене пажња на проблеме с којима се особе с инвалидитетом суочавају, а то су пре свега сиромаштво, висока стопа незапослености и искљученост из друштва.