SAJAM ZAPOŠLJAVANJA I STRUČNOG USAVRŠAVANJA

Sajam zapošljavanja i stručnog usavršavanja za novosadske studente održan je danas u holu Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu. Sajam je otvorila zamenica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Dušica Rakić koja je istakla da je reč o prvom sajmu koji je osmišljen za studente visokih strukovnih škola.

„Izuzetno je važno ostvariti kontakt sa privrednim organizacijama još u toku studiranja, jer se na taj način stiče uvid u prave potrebe i trendove tržišta rada, naglasila je zamenica Rakić i dodala da upravo Visoka poslovna škola ima svoje studijske programe koji su aktuelni u oblasti finansija, privrede i turizma.

Na Sajmu se predstavilo oko 20 kompanija iz sektora bankarstva, turizma i IT sektora, kao što su: Erste banka, Sosijet Ženeral banka, Dunav osiguranje, Univerzal, Viktoria Logistik, Grand motors, Mačkov podrum, Generali osiguranje, DDOR Novi Sad, Fond “Evropski poslovi” AP Vojvodine, Hotel Premier Akva, Kom Data, IT Endžin, Turistička organizacija Vojvodine, i mnoge druge.

Sajam zapošljavanja namenjen je primarno studentima Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu, ali su i studenti sa drugih fakulteta imali mogućnost da apliciraju za posao iz ponuđenih oblasti.

Ovo je prvi put da Škola organizuje Sajam zapošljavanja, budući da je prepoznala potrebu za većom i čvršćom saradnjom između visokog obrazovanja i privrede. Takođe, prisutni su imali priliku da se upoznaju sa školskim studijskim programima, kursevima i mogućnostima neformalnog obrazovanja za zaposlene.