САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА И СТРУЧНОГ УСАВРШАВАЊА

Сајам запошљавања и стручног усавршавања за новосадске студенте одржан је данас у холу Високе пословне школе струковних студија у Новом Саду. Сајам је отворила заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Душица Ракић која је истакла да је реч о првом сајму који је осмишљен за студенте високих струковних школа.

„Изузетно је важно остварити контакт са привредним организацијама још у току студирања, јер се на тај начин стиче увид у праве потребе и трендове тржишта рада, нагласила је заменица Ракић и додала да управо Висока пословна школа има своје студијске програме који су актуелни у области финансија, привреде и туризма.

На Сајму се представило око 20 компанија из сектора банкарства, туризма и ИТ сектора, као што су: Ерсте банка, Сосијет Женерал банка, Дунав осигурање, Универзал, Викториа Логистик, Гранд моторс, Мачков подрум, Генерали осигурање, ДДОР Нови Сад, Фонд “Европски послови” АП Војводине, Хотел Премиер Аква, Ком Дата, ИТ Енџин, Туристичка организација Војводине, и многе друге.

Сајам запошљавања намењен је примарно студентима Високе пословне школе струковних студија у Новом Саду, али су и студенти са других факултета имали могућност да аплицирају за посао из понуђених области.

Ово је први пут да Школа организује Сајам запошљавања, будући да је препознала потребу за већом и чвршћом сарадњом између високог образовања и привреде. Такође, присутни су имали прилику да се упознају са школским студијским програмима, курсевима и могућностима неформалног образовања за запослене.