РАДИОНИЦА О ТРАНСФЕРУ ЗНАЊА У МАЛА И СРЕДЊА ПРЕДУЗЕЋА НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ

Радионица под називом: „Трансфер знања у мала и средња предузећа у прехрамбеном сектору“, одржана је данас у Конгресном центру Мастер, у организацији Научног института за прехрамбене технологије, а у оквиру 85. Међународног пољопривредног сајма. Учешће на радионици узела је и помоћница у покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност, Јелена Станић Марић.

Радионица је организована у склопу међународног пројекта: „Иновативни циклус развоја прехрамбених производа“, у сарадњи са пројектним партнером из Ирске и намењена је представницима малих и средњих предузећа, као и академској и истраживачкој заједници.

Циљ радионице је унапређење пословног амбијента за ефикаснију и чвршћу сарадњу између науке и привреде, као основни предуслов за имплементацију иновативних идеја у пракси. Учесници радионице имали су прилику да се упознају са начинима преноса знања, управљања знањем, преноса технологије и успостављања дијалога између науке и индустрије, као и са примерима добре праксе ирског прехрамбеног сектора.