ПРОРЕКТОР ДМИТРИЈЕ В.ВАСИЛЕНКО СА ДРЖАВНОГ ЕКОНОМСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА ИЗ САНКТ ПЕТЕРСБУРГА НА САСТАНКУ У ПОКРАЈИНСКОЈ ВЛАДИ

Професор др Дмитриј В.Василенко (Dmitry V. Vasilenko), проректор за међународну сарадњу са Државног економског универзитета из Санкт Петерсбурга, Русија, био је данас гост Универзитета у Новом Саду и Покрајинске владе, испред које су га дочекали проф. др Светлана Михић, подсекретар у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистарживачку делатност и Небојша Дракулић, помоћник покрајинског секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. Тема састанка била је упознавање са руским високошколским примењеним програмом образовања, размена искустава и идеја, као и могућност повезивања и  успостављања међурегионалне сарадње.

На састанку је посебно истакнут значај размене студената  путем програма какви су ERASMUS -Програм активности Европске заједнице, намењен мобилности  универзитетских студената, HORISON 2020, и други. Професор Василенко поменуо је добре и пријатељске односе двеју држава и наставак добре сарадње, која ће се за почетак огледати у размени професора и студената Економског факултета у Суботици са Државним економским универзитетом  у Санкт Петерсбургу.

Састанку је присуствовала и проф.  др Снежана Смедеревац, проректор за науку Универзитета у Новом Саду.img_1713novo