PROMOCIJA KNJIGE POVODOM 138 GODINA RADA CRVENOG KRSTA NOVOG SADA

Povodom 138 godina od osnivanja Crvenog krsta Novog Sada, 21. marta 2018. godine, u Istorijskom arhivu Grada Novog Sada, upriličena je promocija knjige i izložba fotografija „Crveni krst Novog Sada – prošlost kao zalog budućnosti“. Promociji knjige prisustvovao je  pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević, kao i mnogobrojni gosti iz kulturnog i javnog života AP Vojvodine, Grada Novog Sada, predstavnici Crvenog krsta Vojvodine i drugi koji su svojim aktivnostima doprineli uspešnom radu Crvenog krsta Novog Sada.

Knjiga „Crveni krst Novog Sada – prošlost kao zalog budućnosti“, čiji su autori dr Vladimir Barović i Dragan Lazić, štampana je zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i Gradske uprave za kulturu Novog Sada.

Crveni krst Novog Sada ima uspešnu saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Saradnja se ostvaruje, pre svega, kroz program i u zajedničkim akcijama doniranja proizvoda iz programa pogona novih tehnologija, humanitarne pomoći za enklave na Kosovu i Metohiji, prijem i boravak dece sa Kosova i Metohije u Novom Sadu, humanitarna pomoć Crvenom krstu Republike Srpske, podrška realizaciji programa obavezne obuke svih studenata prve godine novosadskog Univerziteta u pružanju prve pomoći.