ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ПОВОДОМ 138 ГОДИНА РАДА ЦРВЕНОГ КРСТА НОВОГ САДА

Поводом 138 година од оснивања Црвеног крста Новог Сада, 21. марта 2018. године, у Историјском архиву Града Новог Сада, уприличена је промоција књиге и изложба фотографија „Црвени крст Новог Сада – прошлост као залог будућности“. Промоцији књиге присуствовао је  покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, као и многобројни гости из културног и јавног живота АП Војводине, Града Новог Сада, представници Црвеног крста Војводине и други који су својим активностима допринели успешном раду Црвеног крста Новог Сада.

Књига „Црвени крст Новог Сада – прошлост као залог будућности“, чији су аутори др Владимир Баровић и Драган Лазић, штампана је захваљујући средствима Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност и Градске управе за културу Новог Сада.

Црвени крст Новог Сада има успешну сарадњу са Покрајинским секретаријатом за високо образовање и научноистраживачку делатност. Сарадња се остварује, пре свега, кроз програм и у заједничким акцијама донирања производа из програма погона нових технологија, хуманитарне помоћи за енклаве на Косову и Метохији, пријем и боравак деце са Косова и Метохије у Новом Саду, хуманитарна помоћ Црвеном крсту Републике Српске, подршка реализацији програма обавезне обуке свих студената прве године новосадског Универзитета у пружању прве помоћи.