ПРОГРАМ САРАДЊЕ НАУКЕ И ПРИВРЕДЕ ПРЕДСТАВЉЕН НА ДРУГОМ ПРИВРЕДНОМ ФОРУМУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Подсекретар у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Светлана Михић учествовала је данас на радионици: „Подршка конкурентности МСП кроз иновације-сарадња науке и привреде“, која се одржала у оквиру Другог привредног форума Републике Србије и Републике Српске, у Мастер центру Новосадског сајма. У оквиру радионице подсекретар Михић имала је излагање на тему: „Суфинансирање програма сарадње науке и привреде“, којом је упознала све заинтересоване са програмом који ће Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност расписати следеће године.
„Секретаријат је за следећу годину предвидео више од 144 милиона динара за: дугорочне научне пројекте, краткорочне пројекте, уметничке пројекте, развојно-истраживачке пројекте, заједничке истраживачке пројекте и пројекте националних заједница. Будући да је ово година предузетништва, Секретаријат је за следећу годину определио и 70 милиона динара за покретање новог програма, који ће се базирати на сарадњи привреде и научноистраживачких институција“, истакла је Михић.
Други привредни форум Републике Србије и Републике Српске, одржава се у организацији Развојне агенције Србије и Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Републике Српске. Ове године Привредни форум окупио је више од 200 учесника, а организовани су и међународни пословни сусрети за предузећа и кластере не само из Републике Српске и Републике Србије, већ и из земаља у окружењу, у организацији Европске мреже предузетништва.
Пратећи програм Форума обухватио је и организацију панел дискусија са развојним агенцијама, привредним коморама и другим институцијама и организацијама са циљем представљања најбољих пракси, умрежавања идеја, размене информација, као и проналажења потенцијалних партнера за реализацију пројеката од заједничког интереса.
img_3517-1