PROFESORKA TONG U POSETI POKRAJINSKOM SEKRETARIJATU

Zamenica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Dušica Rakić primila je danas šeficu Odeljenja za međunarodnu saradnju Siti Univerziteta iz Hong Konga, Terezu Tong, sa kojom je razgovarala o međunarodnoj razmeni studenata i iskustvima dve zemlje kada je reč o programima stručne prakse.

Profesorka Tong je koordinator i supervizor Treće međunarodne letnje škole: „Urbani i ruralni razvoj u praksi“, koju organizuje Univerzitet Edukons u saradnji sa Univerzitetom iz Hong Konga i Tajvana, a koja  se održava od 1. do 31. jula 2018.

Tokom narednih mesec dana međunarodni studenti, njih 28, biće u prilici da pored predavanja na Univerzitetu Edukons pohađaju i program stručne prakse u više kompanija u Novom Sadu i okolini. Takođe, studenti će imati priliku da obiđu nekoliko kulturno-istorijskih znamenitosti na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine, a programom je predviđena i poseta Budimpešti i Beču.

Sastanku je prisustvovala i prof. dr Slađana Čabrilo, sa Univerziteta Edukons, koja je angažovana na I –Shou Univerzitetu na Tajvanu  i učestvovala u organizaciji i realizaciji ove letnje škole.